0 Läs mer >>
Blivit dålig på att gå ut i garaget på sistone, får ta och ändra på detta! Medan far är i USA så fixar jag klart sätena och sen när han kommer tillbaka ska vi svetsa och sen skicka ner de till Hjo. Så jag gick ut i garaget idag och bytte ut den dåliga ramen mot den nya som vi böjt till....är lite knepigt, vill inte göra sönder fästena för mycket. Men jag får göra nya i alla fall för det gick inte att ta loss det utan att göra sönder dem.

21/5 - 09

0 Läs mer >>
Har kommit ganska långt på sätet idag, fick klart själva sitsen iaf, lite extra jobb med ryggstöden eftersom det är ett antal fjädrar som är av. Sen har jag slipat klart min ratt, väntar bara på svar från alsa corp för att höra om man måste lägga vitt som grund på det med. Kan knappt vänta! Pappa hade varit och köpt vit basfärg så jag målade om tutkåpan idag. La först vit grund och sen på med pearlen....blev mycket snyggare och i rätt färg. Lite klarlack så är det test-klart! Riktigt kul att det börjar hända grejer igen, skönt att komma ifrån vardagen med.
Fick lite sällskap idag, Katten var med en stund.
Skissade lite på idéer till ratten, det är på ett ungefär så den kommer se ut. Inte så orange i mitten, då ska det vara krom med oranga ringar..

6/5 - 09

0 Läs mer >>
Idag känner jag mig riktigt nöjd över mig själv! Blev klar med mitt projektarbete och det jag gjort känns super bra. Det kunde inte bli bättre än så! Med stolthet och glädje gick jag ut till garaget när jag kom hem. Satte mig och slipade på min ratt som jag gjort så många gånger förr....det finns fortfarande lite hål kvar, dem måste jag lägga i med färg. Ska ta och göra det i morgon! Så jag lämnade ifrån mig ratten och blandade till den vita färgen. Jag test målade tutkåpan och sprutade på tre lager (med 10 minuters mellanrum som det stod) Men det blev bara en snygg silver...det var som pappa misstänkte att vi är tvungna att lägga på vitt först...så nu vet vi det!
Det blev en snygg silver annars...
Pappa har fått hem annat stål till sätet som ska vara lättare att böja än det vi har nu. Gött att jag kan bli klar med sätet snart så vi kan svetsa och måla klart, så vi kan skicka ner det till Hjo. Det blir också till att göra imorgon, banka fler klämmor!!

5/5 - 09

0 Läs mer >>
Idag la jag på det andra lagret med grundfärg, får se fall lagningen blev bra..jag misstänker att jag kommer få slipa lite till. Men det gör inte så mycket, bättre att den blir bra! iiiiih jag är så nyfiken på hur färgen kommer bli att jag vill måla den nu!

3/5 - 09

0 Läs mer >>
Idag har jag slipat till sprickorna som vi upptäckte igår efter målningen. Som tur var det inte så många men endå, var lite tråkigt att återigen få slipa och lägga igen de där förbaskade sprickorna! Men det är bättre att vi hinner se det nu och inte sen när vi lagt på den riktiga färgen!
Mina mini modeller på sätena till projektarbetet är klara! Jag fick använda mina bästa mattekunskaper, började på dem i söndags (26/4), och blev klara med dem idag. Var riktigt kul att göra, det var ett tag sen man satt och pysslade.
Så här blev dom!!
(1) första mini modellen
(2) dubblade måtten från den första
(3)bestämde mig för den stora och gjorde i nät, sen klippte till en liten "dyna".

29/4 - 09

0 Läs mer >>

Idag har vi blästrat och grundmålat ratten, äntligen! Passade på att göra tutkåpan och lite på luftburken för att få slut på färgen med.. men när vi fått på första lagret på ratten så hittade vi åter igen några små sprickor, suck*

28/4 - 09